Historie

Volleybalvereniging “De Valk”is gevestigd en opgericht in november 1960 te Montfoort. Aanvankelijk kende de vereniging enkel leden die competitie speelden. De partijtjes volleybal werden gespeeld in de gymzaal aan de Boslaan en in het Dorpshuis te Linschoten.

Op een gegeven moment werd de Hoflandhal in Montfoort gebouwd. Dit was de gelegenheid om de vereniging uit te breiden met een jeugd- en recreatieve afdeling. Ooit groeide de vereniging tot 250 leden. Hoogtepunt uit de geschiedenis is zonder meer de promotie van dames 1 in het seizoen 1991/1992 naar de landelijke derde divisie geweest. Ook het kampioenschap in de 1e klasse moet een waar spektakel geweest zijn. De tegenstander in de kampioenswedstrijd moet zo overdonderd geweest zijn van de aanwezigheid van de Knopentoeters en de 200 mensen op de tribune dat ze de eerste sets met 15-1 en 15-2 verloor. Dat waren nog eens tijden.

Heren 1

Kent u ook details, anekdotes of andere wetenswaardigheden uit de geschiedenis van de vereniging? Laat het ons even weten. Ook oude foto’s zijn van harte welkom. Wij zullen proberen de site zo aantrekkelijk mogelijk te houden en uw inbreng graag plaatsen. Bovenstaand alvast een foto uit de oude doos. Herkent u ze nog ?

Heren 1 1971

Op de foto van links naar rechts:

Zittend: Jan Verkleij, Kees de Groot, Ad Kraan

Staand: Jan Groen, Albert van Rooijen, Arie Plomp, Gerard de Rijk, Lambert ? en trainer Cees Ultee.

Dit team maakte altijd bij het inspelen een verpletterende indruk op de tegenpartij vanwege de keiharde smashes van met name Jan Groen, Jan Verkleij en Ad Kraan.
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort