Jeugdkamp juni 2015

Jeugdkamp (26 en 27 juni 2015)
Vrijdagmiddag 26 juni was het zover. De mini’s en jeugd van De Valk gingen op kamp, en wel naar Scheveningen! Om 16 uur verzamelden alle volleyballers en ouders bij de sporthal om gezamenlijk naar Scheveningen te reizen. Alle auto’s zaten bomvol met de spullen die we allemaal nodig hadden; slaapzakken, slaapmatjes/luchtkussens, beachvolleyballen, sportkleding, oranje attributen etc. We sliepen in hartje Scheveningen in een knus zeil-scoutinggebouw.

Hier stonden Carla en Ruth de kampleden al op te wachten. Iedereen stalde zijn spulletjes uit en vervolgens gingen we gezellig samen eten. Daarna gingen we met de tram naar het Binnenhof, waar speciaal voor het WK beachvolleybal, een stadion op de hofvijver gebouwd was. Al binnengekomen zat de sfeer er goed in. Lekkere dansmuziek, Spike de mascotte en danseressen waren aanwezig om de teams aan te moedigen. Bij alle twee de wedstrijden deed een Nederlandse team mee. Onze aanmoedigingen hebben geholpen, alle twee de Nederlandse teams hebben gewonnen! Een paar van onze jeugdleden mochten (door hun prachtige dansjes) op een VIP tribune zitten, waar ze onder het genot van een hapje en drankje super zicht hadden op het veld. Daarnaast mochten er wat jeugdleden met de spelers het veld oplopen en inspelen.
Na afloop zijn we met de tram terug gegaan en zijn we naar het strand gelopen. Hier zijn sommigen van ons zelfs nog even de zee in geweest en hebben we in het donker nog gebeachvolleybald. Tot in de late uurtjes zijn we op het strand geweest. Bij terugkomst in het scoutinggebouw maakte iedereen zich klaar om te gaan slapen. Er werd natuurlijk nog heel lang gekletst.....
De volgende dag hebben de kampleden meegedaan aan de wereldrecordpoging beachvolleyballen. Achteraf is gebleken dat deze wereldrecordpoging ruim behaald is. Maar liefst 2.355 beachvolleyballers kwamen die zaterdag tegelijkertijd in actie op het strand in Scheveningen. Ruim voldoende om het oude record van 1.610 deelnemers (in Canada) te overtreffen. Op deze mooie zonnige dag hebben we gebeachvolleybald, lekker in de zon gezeten en natuurlijk gezwommen in de zee. Aan het einde van de dag hebben we nog lekker een ijsje gegeten en zijn we terug naar het scoutinggebouw gelopen, waar de ouders ons al stonden op te wachten om de kinderen naar huis te brengen. Al met al was het een heel erg zonnig, gezellig en sportief geslaagd avondje/nachtje/dagje!
Ruth, Melissa, Carla, Mieke, Inge en Ursula

Hier een stukje geschreven door Masha (meisjes 1)
We gingen met het kamp met z’n allen naar het wk beachvolleybal. In het begin werden er mensen uitgekozen om op de vip tribune te zitten en Miranda,Linda en ik werden uitgekozen. We geloofden het bijna niet, toen we op de vip tribune zaten hadden we een super goed uitzicht over het veld. Dat was echt gaaf! Met het kamp gingen we ook meedoen met de wereldrecordpoging beachvolleybal, dat was ook heel erg leuk en na afloop hebben we met bijna iedereen gezwommen in de zee. Het was een heel leuk kamp! Bedankt Carla, Inge, Melissa, Mieke, Ruth en Ursula!!

Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort