Rally’s, foutjes en pech: De Valk onderuit in Bilthoven

Na de verloren thuiswedstrijd van vorige week streken de dames van De Valk met frisse moed neer in Bilthoven voor de wedstrijd tegen Irene. Gemiddeld leek de tegenstander wat jonger dan onze dames maar gelijk vielen er wel twee ervaren krachten bij hen op. Natuurlijk mocht dit niet baten want de coach had vertrouwen in zijn team. Dit was goed terug te zien in de speelsters die in de basis begonnen. Zo waren het de 6 jongste dames die het Irene lastig moesten gaan maken.

De wedstrijd kenmerkte zich door de vele lange rally’s. Helaas bleek het vuur van De Valk niet helemaal goed aangewakkerd te zijn waardoor Irene vaak aan het langste eind trok. Het ontbrak de Dames blijkbaar aan enige scherpte, een groot gemis aangezien de inzet er wel degelijk was. De eerste set werd daardoor verloren met 25 tegen 17.

Ook in de tweede set kwamen de eerder geconstateerde mankementen terug. Irene stond verdedigend sterk en De Valk miste de kracht om eventuele cadeautjes te verzilveren. Irene had een sterke middenaanvaller die met slimme balletjes via het blok De Valk meer dan eens op het verkeerde been zette. De Valk probeerde vuur met vuur te bestrijden en deed een aantal aanvallende wissels. Helaas eindigde de set alsnog in 25 tegen 18 voor de thuisploeg.

De derde set begon beter voor De Valk met een sterke servicereeks van Lieke Okkerman waar Irene in eerst instantie geen antwoord op leek te hebben. Verderop in de set kwamen hun sterke punten echter weer bovendrijven. Irenes spelverdeler benutte wederom haar uitblinkende middenaanvaller. Hoewel De Valk hier in deze set beter mee om leek te gaan werden zij ook enigszins achtervolgt door een klein beetje pech. Dit had uiteraard invloed op de houding van onze dames. De set werd helaas verloren met 25 tegen 19.

In de vierde set werd alles op alles gezet om toch nog een punt binnen te slepen. Tirza Reimert werd ingebracht op de middenpositie. Zij betaalde het vertrouwen van haar trainer terug door tegen het einde twee sterke aanvallen van Irene af te blokken. Hiermee werd het begeerde punt dan toch binnengehaald. De set ging met 23 tegen 25 naar De Valk.

Hoewel de laatste wedstrijden niet ideaal zijn gebleken houdt De Valk goede moed. Goed trainen om de puntjes op de ‘i’ te zetten zodat volgende week, 21 November, de punten vanuit Utrecht mee terug naar huis kunnen. Kom de dames aanmoedigen in sportcentrum de Galgenwaard in Utrecht. De wedstrijd begint om 3 uur.
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort