De Valk dames 1 – VTC woerden dames 2

Zaterdag 23-1 moest de Valk het opnemen tegen VTC woerden dames 2, op de ranglijst stonden beide teams op gelijke hoogte, dus op papier zou het een spannende wedstrijd moeten worden.
De Valk moest het helaas doen met een incomplete selectie, 2 dames op vakantie, 1 met de griep op bed en 2 dames net herstellende van een griep.
Voor de Valk moest dan ook improviseren qua opstelling.

Deze improvisatie verliep verrassend goed voor de Valk de eerste set. Er werd goed en rustig gespeeld. De pass hadden ze goed onder controle waardoor de spelverdeelster de ballen goed kon verdelen onder de aanvalsters, deze wisten met een eenvoudig gemak de ballen op de grond te knallen bij Vtc woerden en de eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-16.

De tweede set was de Valk blijkbaar iets te gemakkelijk gaan denken na de overtuigende winst in de eerste set. De gehele set liepen ze achter de feiten aan, ze waren te laat in de verdediging en aanvallend werden er fouten gemaakt. Heel even leek het erop dat de Valk het juiste ritme weer te pakken had want ze kwamen terug tot 20-20. VTC Woerden wilde alles op alles zetten om toch de tweede set binnen te slepen en brachten één van hun wissel speelster in voor haar service, dit bleek voor VTC een prima wissel. De Valk kreeg deze ballen niet onder controle en verloren de tweede set met 25-20

De Valk had zich na het verlies van de tweede set weer herpakt en begon weer iets van het spel van de eerste set te laten zien. Blokkerend werden er mooie punten gemaakt en de aanvalsters begonnen weer te scoren en zo werd de derde wet met 25-20 gewonnen.

De vierde set was een belangrijke set voor de Valk om te pakken. Met 3-1 winst in je zak en haal je 4 punten en kom je dus los van VTc Woerden op de ranglijst. Of je moet nog een vijfde set gaan spelen en blijft bijna gelijk op de ranglijst.
Gelukkig was de Valk zich daar goed van bewust en begon vol overtuiging aan de vierde set.

Deze set leek alles weer te kloppen, er werd veel gescoord met name via de midden aanvalsters. Door een hele goed service serie van Mieke Vlooswijk werd de set met gemak 25-10 binnen gehaald en zo dus de 3-1 overwinning. Door deze overwinning is de Valk weer gestegen op de ranglijst. Ze staan nu 4e met 1 wedstrijd minder en 1 punt achterstand op de nummer 3.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 30 januari 16.15 uur in Merwestein, Nieuwegein
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort