Donderdag 24 maart de gevreesde donderdagavond wedstrijd.

De donderdagavond voor het paasweekend reisde het eerste damesteam van De Valk af naar Utrecht om daar de wedstrijd tegen vv Switch Dames 1 te spelen.

Doordeweeks een wedstrijd spelen is nooit een favoriete bezigheid van de Montfoortse dames, zijn ze niet gewend en het lukt dan ook niet vaak om goed te spelen en dan zeker niet tegen Switch. De Utrechtse dames zijn altijd erg sterk thuis en de afgelopen jaren dat ze tegen elkaar hebben gespeeld was deze wedstrijd nooit goed voor De Valk.
Eens kijken wat deze donderdag brengt...

Montfoort begon met Ruth, Tirzah, Carla, Judith, Mieke en Ursula als de startende 6. Zij moesten gaan proberen wat in te brengen tegen Switch. Tegen misschien wel iedereens verwachtingen in lukte dat erg goed. Tirzah en Mieke hadden een prachtige mooie service serie die steeds harder werden en Utrecht had geen antwoord. Een ruime voorsprong! Maar Switch gaf niet op en vochten zich terug, hierdoor werd de voorsprong krap en werd het nog echt spannend aan het einde. Gelukkig bleef De Valk werken voor elk punt en wonnen ze de eerste set met 22-25.

In de 2e set bleef de service druk hoog, vooral Tirzah kon ze neerleggen waar ze wilde en ‘speelde’ met de tegenstander. De pass bleef ook lekker komen en Ruth kon alle aanvallers goed vinden. Deze set liep Switch echt achter de feiten aan en De Valk won vrij gemakkelijk met 17-25.

Zou het komen doordat de verwachtingen niet zo hoog waren of omdat de nieuwe trainer boven zat mee te kijken? Het resultaat was in ieder geval dat de Valk 0-2 voor stond. Maar goed 0-2 betekent nog niet dat je gewonnen hebt. Switch geeft nooit zomaar op en bleef werken, ze staan daarom ook 2e in de competitie. In de 3e set kwam Montfoort niet echt in hun spel en werd wat geprobeerd met de wissels. Annika kwam in het veld voor Tirzah, maar helaas mocht dat niet baten en werd de set nipt verloren met 25-23.

Dan maar de 4e set pakken. Niet met een dip beginnen maar er gelijk vol tegen aan. De 6 die geëindigd waren begonnen ook deze set. Alleen zo goed als het motortje liep in de eerste 2 sets, liep het niet meer. Danielle kwam in het veld in plaats vanUrsula, Lieke voor Mieke en later werd ook Tirzah terug gewisseld. Misschien wel te veel wisselingen? Wie weet maar het had geen effect en De Valk verloor met 25-19.

Een 5e en beslissende set, een echte wedstrijd met spanning! Beide ploegen waren gebrand om te winnen. Binnen een paar minuten stond De Valk 7-1 achter. Hoe was dat nu mogelijk? Ja bij Switch moet je er altijd 100% voor gaan anders bepalen zij het spel. Gelukkig stond Tirzah weer in het veld met haar super service en speelde ze weer met de Utrechtse dames. Ze legde de ene na de andere ace neer en binnen de kortste keren was het 7-8 voor De Valk. Veld wissel en gelijk weer door pakken.
De tweede helft van de 5e set was spannend, het ging over en weer, maar ook Switch had een goede service en aanval, hierdoor sloegen zij een gaatje van 3 punten en dat kon De Valk niet meer dichten. Ze verloren de set met 15-12.

Een mooie einduitslag van 3-2, dat hadden de dames van tevoren niet verwacht en het spel was ook zeer goed. Het kan dus ook op een doordeweekse avond :-)
Aankomende wedstrijd is in Harmelen om 14.00, support is altijd welkom!
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort