De plaatselijke derby, De Valk d1- OKV d1

Zaterdagmiddag 2 april stond de wedstrijd OKV Dames 1, Harmelen tegen De Valk Dames 1, Montfoort gepland. Om 14.00 stonden de dames klaar om er een spannende wedstrijd van te maken.

Het team van Montfoort was bijna compleet, alleen Judith Verburg ontbrak. Met frisse goede moed betrad de startende zes het veld. Deze week zijn dat Ruth Vreeswijk, Melissa Klarenbeek, Tirzah Reimert, Carla Vlooswijk, Danielle v/d Brink en Ursula v/d Brink.
De eerste set verliep snel, De Valk hield de regie in het spel en liep al snel uit op een voorsprong van 6 punten. Deze voorsprong gaven ze niet uit handen en de set werd gewonnen met 18-25.

Is dit vast te houden? Gaat OKV nu harder knokken of hebben ze het al opgegeven? Een nieuwe set, nieuwe kansen. Zo stond OKV ook in het veld en ze gaven de punten niet kado. De servicedruk werd verhoogd en de pass van Montfoort kwam daarmee onder druk te staan. Zelfs met 2 time-outs lukte het coach Hans van Dijk niet om het tij te keren.
De Valk bleef achter staan met 6 punten. Misschien dan de service druk opvoeren, kijken of Mieke Vlooswijk meer druk kan zetten met haar service dan Melissa.
Hmm dat ging ook niet zoals gepland, dan maar weer naar de startende zes terug in het veld. Helaas wat er ook geprobeerd werd, de set werd verloren.

1-1 is nu de stand, een belangrijke 3e set. Wie deze set weet te pakken staat weer een streepje voor. Zou het aan de kant van het veld liggen? De set lijkt bijna op die van de eerste. Het spel was wat matter maar De Valk bepaalde wat er gebeurde en liep al weer snel uit met een voorsprong van 6 punten. Het is echt identiek, want deze set werd gewonnen met 18-25.

Zou Montfoort met de winst van het veld aflopen? Dan moeten ze het goede spel nu wel vast houden en niet zoals in de 2e set laten varen. De set liep in het begin gelijk op. De Valk had wel wat voorsprong maar niet een geruststellende. Zelfs de meiden op de bank knepen het een beetje, we hebben geen zin in een vijfde set. Dan de aanmoediging maar wat fanatieker, kijken of dat werkt. Nog niet echt zoals de dames hadden gehoopt maar de voorsprong bleef toch staan. Aan het einde van de set werd Mieke nog voor Melissa gewisseld om toch lang het blok te kunnen slaan en wat meer kracht erin. De voorsprong liep iets uit en Montfoort bleef het spel bepalen. Gelukkig deze set werd ook gewonnen, deze keer met 19-25.

Er werd enthousiast gejuicht en gedanst, Montfoort neemt na een lange tijd weer een ruime winst mee naar huis! Op naar een lekker weekend.

Zaterdag 16 april is de laatste thuiswedstrijd om 15.15 in sporthal Hofland, Montfoort.
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort