Emotioneel afscheid dames de Valk

Zaterdag 16 april speelden de dames van de valk de laatste thuiswedstrijd voor dit seizoen. Dit was tevens ook de laatste thuiswedstrijd van Ursula van de Brink, Danielle van de Brink en Mieke Vlooswijk bij dames 1 van de Valk. Danielle en Ursula doen en stapje terug en komen volgend jaar uit in het tweede team en Mieke Vlooswijk gaat volgend seizoen bij Vives in IJselstein volleyballen.

Om 15:15 ging de wedstrijd van start tegen dames 3 van vvUtrecht. Er stond veel publiek om deze laatste thuiswedstrijd van dames 1 in de huidige samenstelling te zien spelen en de 3 dames een mooi afscheid te verzorgen.

Utrecht begon gelijk in een razend tempo waar De Valk geen raad mee wist, blokkerend waren ze te laat, de verdediging wist nauwelijks een bal te verdedigen waardoor ze ook niet de kans kregen om zelf aanvallend iets in te brengen en al snel was het 25-10 voor de Utrechtse dames.

De tweede set was een kopie van de eerste set en werd door Utrecht met 25-12 gewonnen. Het zou toch niet zo zijn dat deze afscheidswedstrijd een afslachting zou worden. Maar gelukkig kreeg Valk tijdens de derde set iets meer grip op het snelle spel van Utrecht en wist er nog een hele spannende set van te maken. Er waren een mooie aanvallen te zien en verdedigend waren er ook hele mooie acties. Het bleef de hele set zeer spannend en de Valk had deze set ook echt verdiend maar helaas ging ook deze set naar Utrecht met een stand van 25-23.

De vierde en tevens laatste set was het de set van de 3 afscheid nemende dames. Halverwege de set kregen ze alle drie tegelijk een prachtige publiekswissel met bloemen en een luid applaus van medespelers en publiek. Er vloeiden bij alle speelsters heel wat tranen waarna er van volleyballen eigenlijk niks meer kwam en zo ook deze set gemakkelijk naar Utrecht ging 25-12.

Helaas lukte het niet om te winnen deze laatste thuiswedstrijd, maar kunnen de Montfoortse dames terugkijken op een mooi en emotioneel afscheid en zullen de dames zeker worden gemist na vele jaren dames 1.

Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort