Dames 2 uit bij Vives Dames 6

Afgelopen zaterdag, 22 oktober, speelde het 2e dames team uit Montfoort om 18.15 uit bij Vives, IJsselstein. Vives de huidige nummer een van de competitie tegen de nummer 7. Vooraf zou je zeggen dat Vives makkelijk zou moeten kunnen winnen, maar gebeurde dat ook?

De Valk met in de basis Claudia, Ursula, Tessa, Marsha, Lisan, Samantha en Sanne als waardevolle wissel die ook regelmatig in de wedstrijd erin werd gewisseld. Ze begonnen heel goed. Scherp vanaf het begin en het spel ging gelijk op met over en weer mooie aanvallen en slimme prikballen. Gelukkig voor De Valk hadden ze een paar mooie servicebeurten waardoor ze een paar punten voorsprong hadden en dat bouwde ze mooi uit. De eerste set werd gewonnen met 19-25.

Heerlijk om de eerste set gelijk te winnen, dat geeft goede moed voor de volgende set. In de tweede set was het spel wat wisselvalliger en vooral rommelig en daar zijn de Montfoortse dames toch niet heel goed in. Daarboven op kregen ze een lange servicebeurt tegen en de achterstand liep op. Na een time-out werd het spel weer terug gevonden liepen ze in. Maar helaas net te laat, waardoor de tweede set met 25-22 naar Vives ging.

Het was een spannende wedstrijd, echt aan elkaar gewaagd. En zo liep de 3e set ook, eerst stond De Valk ruim voor door de servicebeurt van Tessa. Zij serveerde Montfoort naar 1-6, maar ook Vives had een aantal mooie servicebeurten waardoor ze weer bij kwamen. Vanaf dat moment werd het echt een punt voor punt spel en uiteindelijk eindigde de derde set in 27-25 voor Vives.

Winst zit erin voor De Valk, dan kei hard werken voor een 3-2. Dan moeten ze wel nu de 4e set pakken. Misschien lag het aan het tijdstip, maar De Valk kwam niet meer in hun eigen spel. Veel slordige foutjes en ook de aanvallen werden niet afgemaakt. Vives bleef sterk spelen met de middenspelers die veel punten scoorden. Montfoort liep achter de feiten aan en de set eindigde in 25-19.

Helaas een 3-1 verlies, maar zeker wel aan elkaar gewaagd en er had meer in gezeten. De komende weken hard trainen en dan de eerst volgende wedstrijd, 12 november, opnieuw proberen de winst te pakken.
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort