De Valk DS 1 – Waterlanders DS 1

Op donderdagavond 20 oktober speelde Dames 1 van de Valk thuis een bekerwedstrijd tegen Waterlanders dames 1.

De eerste set begon niet erg overtuigend. De dames van de Valk stonden al gauw achter met 9-1. Het duurde even voordat het spel gevonden werd en helaas gebeurde dit te laat. Na 25 minuten werd de eerste set verloren door de Valk met 8-25. Er werd zeker niet sterk gespeeld door de Valk.

In de tweede set werd er erg sterk gespeeld door het basisteam van de Waterlanders. Het blok van de tegenpartij was erg goed en daar had de Valk veel moeite mee. Daardoor ontstond er toch een grote achterstand waardoor ook de tweede set werd verloren met 13-25.

De derde set werd begonnen met dezelfde opstelling als in de tweede set. De eerste drie punten gingen naar de Valk door een aantal mooie services van Annika. Zouden de dames er nu vol voor gaan en deze set pakken? Na een punt verlies, namen de Montfoortse dames het weer over en maakte Melissa een hele mooie ace. Ook daarna kwamen er nog heel wat mooie services door Melissa. Het was te zien dat de tegenpartij erg veel moeite had om hun service-pass onder controle te krijgen. Hierdoor kwamen de dames voor de staan met 15-3. De Valk was erg gemotiveerd en waren erg blij met elk behaalde punt. Hierdoor werd deze set gewonnen met 25-12. De Valk heeft erg goed gespeeld en is sterk teruggekomen.

De vierde set begonnen de dames erg gemotiveerd. Het was belangrijk dat ze deze vierde set zouden winnen, waardoor er nog een vijfde zou ontstond en de Valk alsnog met de winst naar huis konden gaan. De standen liepen tot het einde van de set erg gelijk op. Bij 24-24 trokken de Waterlanders toch aan het langste eind en werd deze set helaas verloren met 24-26. Het was een hele spannende set. De dames van de Valk zijn nog erg goed teruggekomen na het verlies van de eerste en tweede set.

Aanstaande zaterdag spelen de Montfoortse dames om 11:00 een wedstrijd tegen USV Protos DS 3 in sporthal Olympus, De Uithof in Utrecht. Zij hopen dan hun eerste winst te behalen.
Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort