De Valk D1 wint van Dosko D1

Zaterdag 29 oktober speelde Dames 1 van De Valk thuis in Montfoort tegen Dosko D1, een volleybalteam afkomstig uit Stolwijk.

In de eerste set liet De Valk een overtuigend spel zien waarbij de dames zowel aanvallend als verdedigend goed uit de verf kwamen. Samantha van Londen zorgde er met een mooie servicereeks van zeven punten voor dat De Valk voldoende uitliep op de tegenstander. Met een deskundige Nevobo scheidsrechter die alert floot op de nieuwste spelregels, werden wat punten verloren, maar dit mocht de dames er niet van weerhouden om de eerste set binnen te halen (25-19).

De tweede set kwam Dosko meer in hun spel en lukte het De Valk niet om de pass goed onder controle te krijgen. Deze spannende set werd door de Montfoortse dames helaas verloren met 18-25.

In de derde set begon De Valk met goede moed. Met een prachtige serviceserie van Ruth Vreeswijk nam De Valk een voorsprong van 7 punten. Er werd bovendien meer aanvallend gespeeld en kansen werden beter benut. Toch lukte het de dames van De Valk niet om op de cruciale momenten de juiste skills te gebruiken om de winst naar zich toe te trekken (14-25).

Voor de vierde set had De Valk maar één doel: winnen. Met een aantal tactische wissels van trainer en coach Arturo Ringers werd een zinderend spannende set gespeeld. De Dames waren goed op elkaar ingespeeld en met doeltreffende, maar voor de tegenstander onverwachte, acties van Montfoort werd de winst door de thuisspelende ploeg binnengehaald (26-24).

In de vijfde en tevens beslissende set liet De Valk zien dat het team over voldoende kracht en vaardigheden beschikt om de tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien. De wedstrijd werd binnen gehaald met een overtuigende stand van 15-10.

Na een staande ovatie van het publiek keerde Dames 1 van De Valk met de winst op zak huiswaarts (3-2).

Volleybal de Valk
Contactgegevens
E-mailinfo@volleybaldevalk.nl
Adres Bovenkerkweg 80
3417 TA Montfoort